Καλωσορίσατε στο 1ο On Line Σκακιστικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα

 

 

 

 

English Language Ανακοινώσεις Συμμετοχές Κανονισμοί Πρόγραμμα Αγωνιστικές Email


1ο On Line Σκακιστικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το 1ο Πρωτάθλημα μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα είναι μια διοργάνωση των διαδικτυακών τόπων chess.gr (http://www.chess.gr) και Μαύρη Βασίλισσα (http://www.blackqueen.net), οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη για τη διοργάνωση.
Οι αγώνες θα διοργανωθούν και θα εκτελεστούν μόνο μέσω των παραπάνω διαδικτυακών τόπων και γίνονται εντός των πλαισίων πειραματικών προγραμμάτων.
Βασικοί στόχοι αυτού του Πρωταθλήματος-Τουρνουά είναι κυρίως:

 • η συμμετοχή των απομακρυσμένων Ελλήνων σκακιστών (μετανάστες, επαρχία), οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε άλλα τουρνουά.
 • η σύσφιξη σχέσεων των απανταχού σκακιστών μέσω του διαδικτύου,
 • η προβολή του σκακιού και τέλος,
 • η ανάπτυξη του ερευνητικού προγράμματος των παραπάνω διαδικτυακών τόπων.

Επιπλέον, στοχεύουμε στη δημιουργία των συνθηκών για ένα νέο τρόπο διεξαγωγής τουρνουά – πρωταθλημάτων, μέσω της επιτρεπόμενης τεχνολογίας του διαδικτύου, ώστε αυτό να αποτελέσει έναυσμα για μελλοντικούς αγώνες.
Επειδή δεν έχουν διατυπωθεί σαφείς κανονισμοί αγώνων μέσω διαδικτύου, η ερευνητική μας ομάδα στηριζόμενη στους κανονισμούς της FIDE διατύπωσε τους παρακάτω κανονισμούς για το συγκεκριμένο τουρνουά.
0ποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση των κανονισμών μπορεί να γίνει στο μέλλον αλλά όχι κατά τη διάρκεια των αγώνων.

B. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι κανονισμοί αυτοί ισχύουν μόνο για το τρέχον Πρωτάθλημα και όχι για την περαιτέρω χρήση του Διακομιστή «Απόλλων».
Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί του σκακιού που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της παρτίδας εκτός από:

 • Το πάτημα του ρολογιού και τον έλεγχο πτώσης σημαίας που στην παρούσα διοργάνωση γίνεται αυτόματα.
 • Το «ζαντούμπ» το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται.
   
 1. Oι αγώνες θα γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου χωρίς να υπάρχει απαίτηση στο αν οι παίκτες είναι on-line από το σπίτι τους ή οποιοδήποτε άλλο χώρο (π.χ. internet cafe), φτάνει αυτό να μην επηρεάζει την απόδοσή τους με ανεπίτρεπτο τρόπο.
 2. Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν βοήθεια από τρίτα πρόσωπα ή υπολογιστές οι οποίοι τρέχουν σκακιστικά προγράμματα ή σκακιστικές βάσεις δεδομένων ή άλλο σκακιστικό υλικό από οποιαδήποτε πηγή το οποίο θα επηρεάσει την απόδοσή τους. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει αντιληπτό η συμμετοχή του παίκτη διαγράφεται αυτόματα και δεν θα του επιτραπεί να συνεχίσει στη διοργάνωση.
 3. Ο κάθε παίκτης επιτρέπεται να έχει μόνο έναν (1) λογαριασμό τον οποίο θα διαχειρίζεται μόνον ο ίδιος. Σε περίπτωση που ο παίκτης έχει στην κατοχή του δύο λογαριασμούς, με σκοπό να έχει παραπάνω από μια συμμετοχές, αυτομάτως μηδενίζεται από τους αγώνες και οι λογαριασμοί του διαγράφονται από τις συμμετοχές.
 4. Δεν επιτρέπεται στον ίδιο λογαριασμό να συμμετέχει παραπάνω από ένας παίκτης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί το παραπάνω παράπτωμα ο λογαριασμός αυτόματα θα διαγράφεται.
 5. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φίλοι του σκακιού ανά τον κόσμο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου ή τίτλου.
 6. Οι παίκτες έχουν υποχρέωση να δίνουν μόνο τα πραγματικά τους στοιχεία (στη φόρμα εγγραφής).
 7. Οι παίκτες μπορούν να διαλέγουν «ψευδώνυμο» (user id) ώστε να μπορούν να κρύβουν την ταυτότητά τους, αρκεί αυτό να μην είναι προσβλητικό γενικώς.
   

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 1. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αρχές Μαρτίου 2002 και με νεώτερη ανακοίνωση των διοργανωτών θα αναγραφούν οι ακριβείς ημερομηνίες.
 2. Η ώρα έναρξης των αγώνων για κάθε αγωνιστική θα είναι 20:00 ώρα Ελλάδος (GMT +02:00). Για τη διευκόλυνση όλων των παικτών θα υπάρχουν παράλληλα ώρα Ελλάδος και ώρα διαδικτύου.
 3. Οι ώρες και οι μέρες μπορούν να αλλάξουν από το διοργανωτή με προειδοποιητική ανακοίνωση, τουλάχιστον μια ημέρα πριν τους αγώνες, αλλά και με email στους παίκτες.
 4. Οι αγώνες θα διοργανωθούν με σύστημα που θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη δήλωσης συμμετοχών.
 5. Ο χρόνος των συναντήσεων θα είναι 15’ για κάθε παίκτη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα υπάρξουν δύο παρτίδες με την ίδια σειρά χρωμάτων των κανονικών παρτίδων, με χρόνο 5’ + 2” ανά κίνηση για κάθε παίκτη, και οι οποίες θα παίζονται αμέσως μετά το τέλος της δεύτερης κανονικής παρτίδας. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, θα ακολουθήσει 1 παρτίδα με τον λευκό να έχει 5’ και τον μαύρο 4’ (λευκός θα είναι ο παίκτης που είχε το ίδιο χρώμα και στην πρώτη παρτίδα). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικητής θα θεωρείται ο παίκτης με τα μαύρα.
 6. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των αγώνων ένας παίκτης αποσυνδεθεί από το διαδίκτυο, έχει δικαίωμα να συνδεθεί ξανά μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα των 180 δευτερολέπτων. Η παρτίδα θα ξεκινήσει από εκεί όπου έχει σταματήσει.
 7. Σε περίπτωση που ένας παίκτης αποσυνδεθεί πάνω από 2 φορές, ο παίκτης αυτός μηδενίζεται.
 8. Η κλήρωση των χρωμάτων θα γίνει με τυχαία προσπέλαση του προγράμματος SWISS 4.9 και το οποίο θα χειρίζεται αποκλειστικά ο 1ος διαιτητής ο οποίος θα έχει και την ευθύνη του χειρισμού του. Στα μπαράζ τα χρώματα θα έχουν την αντιστοίχηση των κανονικών παρτίδων.
 9. Οι χρονικές διαφορές των αγωνιστικών ημερών προβλέπονται στις 3 μέρες ώστε να καλυφθούν τυχόν περιπτώσεις αναβολών. Αυτό σημαίνει ότι τα ζευγάρια του επόμενου γύρου θα ανακοινώνονται αμέσως μετά το τέλος του γύρου που έληξε.
 10. Την ευθύνη για τις κληρώσεις, το συντονισμό και το χρονοδιάγραμμα των αγώνων θα έχει ο Πρώτος Διαιτητής.
 11. Όλες οι κληρώσεις, τα αποτελέσματα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται και στους διαδικτυακούς τόπους που διοργανώνουν τους αγώνες.
 12. Ενστάσεις θα γίνονται δεκτές εφόσον συνοδεύονται από παράβολο 30 EURO. Σε περίπτωση που ενιστάμενος δικαιωθεί το παράβολο θα επιστρέφεται.
 13. Όλες οι παρτίδες θα σώζονται σε βάση δεδομένων και θα είναι διαθέσιμες στο ενδιαφερόμενο κοινό.
 14. Επειδή ο διακομιστής «Απόλλων» έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει περιπτώσεις παρτίδων που θα έχουν παιχτεί μέσω σκακιστικών προγραμμάτων, οι παίκτες αυτοί θα μηδενίζονται αυτόματα άνευ δικαιώματος ενστάσεως. Εξυπακούεται ότι, λόγω της ανωτέρω δυνατότητας του διακομιστή, ούτε ενστάσεις οι οποίες αναφέρονται σε πιθανή χρήση σκακιστικών προγραμμάτων από αντίπαλο θα γίνονται δεκτές.

 

Enter to the server

Login >>>

 

Internet Time:

Hellas Time (GMT +2):
 

O Χορηγός...


Η Α.Ε. Συστήματα Οργανώσεως "NATIONAL" ιδρύθη προ 40 ακριβώς ετών. Ειδικεύτηκε στις πάσης φύσεως εφαρμογές μηχανογραφήσεως με ηλεκτρονικές μηχανές και προγράμματα ( soft - και hardware ). Υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή και εγκατάσταση μηχανημάτων Α.Τ.Μ. ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της N.C.R. μέχρι το 1997. Συνεχίζει ως αντιπρόσωπος των εξειδικευμένων προγραμμάτων της εταιρίας A.C.I. Η.Π.Α και Μεγ. Βρεταννίας και πολλών άλλων εταιριών, με πελάτες όλες τις μεγάλες τράπεζες. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Στυλιανός Κων. Ζούζουλας.

 © Copyright 2002 @chess.gr