27ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα
Α' Εθνικής Κατηγορίας
ΠΟΡΟΣ 20/4-26/41998

Ο ΕΕΣ Κορυδαλλού κατέπληξε όλόκληρο τον σκακιστικό κόσμο της χώρας μας αρπάζωντας κυριολεκτικά τον τίτλο από την πολλά υποσχόμενη ομάδα της ΔΕΗ Μ/Θ, την φιλοδόδοξη ομάδα της Καβάλας αλλά και το επικίνδυνο Ηράκλειο.Το πρωτάθλημα όπως ήδη γνωρίζετε διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον πανέμορφο Πόρο κι από ανθρώπους που έκαναν τα ΠΑΝΤΑ για να εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος που ήταν φιλοξενούμενος εκεί.

Από τον Δήμαρχο του Πόρου κ. Σπύρο Σπυρίδων μέχρι και τον τελευταίο εργάτη που συμπαραστάθηκε σ' αυτή τη μεγάλη διοργάνωση αξίζουν ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Είναι καίρος να μπούν τα θεμέλια για τέτοιου είδους διοργανώσεις όπως αυτή του Πόρου. Ελπίζω πως και στις επόμενες χρονιές να έχουμε πανομοιότυπες διοργανώσεις για να μην μείνει ο Πόρος μια ευχάριστη ανάπαυλα από τα νωθρά και γκρίζα πρωταθλήματα της Αθήνας.
Ειδική μνεία στουςι: Νομάρχη Πειραιά κ Φωτίου, στο βοηθός Νομάρχη κ. Μαρωνίτη, στο κ Βέττα - που έτρεχε παντού-, τους κ.κ. Νικολετόπουλο & Κοραλή - τοπική Compulink - που ευγενικά προσφεραν για όσες μέρες έιμασταν εκεί, τα μηχανήματα της κάλυψης στο δίκτυο και τέλος την Εμπορική Τράπεζα χορηγό του πρωταθλήματος.
Τέλος ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους άγνωστους εργάτες που πρόσφεραν και την ψυχή τους για τη διοργάνωση αυτή. 

Σημειωτέον: Ο Δήμος Πόρου δεν είχε διοργανώσει ποτέ ξανα κάτι παρόμοιο ήταν η παρθενική του διοργάνωση στο σκακιστικό χώρο και παίρνει ΑΡΙΣΤΑ.

Αγωνιστικά τώρα, η κάλυψη ήταν ζωντανή και όλοι γνωρίζετε που κρίθηκε  ο τίτλος. Στον 6ο γύρο Ο κορυδαλλός αντιμετώπισε την ΔΕΗ Μ/Θ που μάλλον ήταν ανέτοιμη για αυτό το ματς. Η παρουσία του Κώστα Μουτούση στη 2η σκακιέρα αποδιοργάνωσε κάπως τα πράγματα για τη ΔΕΗ η οποία επιπλέον δεν μπόρεσε να κρατηθεί στις κάτω σκακιέρες. Ο ΕΕΣ Κορυδαλλού εμφανώς δυναμωμένος με τον Βασίλη Κοτρωνιά στη 1η σκακιέρα και τον φοβερό Ριτσάγκοφ (2495) στην 6η ήταν πιό ουσιαστικός και έτοιμος για αυτό το πρωτάθλημακαι το ντέρπυ με τη ΔΕΗ Μ/Θ.
Κι όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια μπόρεσε να κρατηθεί στη κορυφή υποσκελίζοντας και το εμπόδιο του 7ου γύρου στο παιχνίδι με το Ηράκλειο αλλά και τις κακοτοπιές που έχουν τα παιχνίδια με τους ουραγούς.

ΑΞΙΟΙ Πρωταθλητές λοιπόν.

10teams.jpg (34887 bytes)