ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ TΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι ο Δήμος Ανω Λιοσίων, έχει εδώ και οκτώ έτη αναλάβει το βάρος μιας κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης, διεθνούς εμβέλειας.
Πρόκειται για το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ανω Λιοσίων, στο οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι από 150 Ελληνες και ξένοι σκακιστές από 15 περίπου χώρες.
Σας καλοσωρίζουμε στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Το ενδιαφέρον και οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου μας μέσω του Σκακιστικού Τμήματος έχουν στραφεί στο να ευαισθητοποιήσουν και να συσπειρώσουν ένα μεγάλο αριθμό νεολαίας στο πνευματικό αυτό άθλημα δίνοντας ποιοτικές διεξόδους στα παιδιά και τους νέους που διαμορφώνουν χαρακτήρες.

Ο κυριότερος στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους σκακιστές μας από την επαφή και το συναγωνισμό με τις κορυφαίες διεθνείς σκακιστικές προσωπικότητες που συμμετέχουν στο Τουρνουά μας, να αντλήσουν εμπειρία και πρότυπα.
Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί τμήμα της αναπτυξιακής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, που πιστεύει ότι η παρέμβαση στο γενικότερο πρόγραμμα της κοινωνίας, τον πολιτισμό και τα έργα τεχνικής υποδομής αποτελούν τις βασικές συνιστώσες της ανάπτυξης της περιοχής μας και πρέπει να προωθούνται παράλληλα.

Το αφιέρωμα του θεσμού των Διεθνών Σκακιστικών Τουρνουά στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, που πλήττει το πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας μας, την νεολαία, δεν αποτελεί μόνο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά ουσιαστική πρόληψη. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε επιτύχει σπουδαίο έργο εάν καταφέρουμε να αποτρέψουμε έστω και ένα νέο από το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα.


						         Ο Δήμαρχος Ανω Λιοσίων

							     Νίκος Παπαδήμας