ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
(Δ.Ε.Α.Δ.Α.Λ.)
1. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΓΕΝΙΚΑ

Η Δημοτική Επιχείρηση Aνάπτυξης του Δήμου Ανω Λιοσίων ( ΔΕΑΔΑΛ ) λειτουργώντας στα ευρύτερα πλαίσια της πολιτικής του " ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ", ως αμιγής Δημοτική Επιχείρηση από το 1988, διοικείται από 11μελές Συμβούλιο και έχει ως κύριο στοχο της την Τοπική Ανάπτυξη. Για τη συγκεκριμένη Επιχείρηση αυτό σημαίνει άμεση παρέμβαση στα προβλήματα και τις ανάγκες που αφορούν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, και ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ τομέα. Οι δραστηριότητες της ΔΕΑΔΑΛ απευθύνονται κατ΄αρχήν στο Δημοτικό υποκειμενικό στοιχείο αλλά πολλές φορές έχουν πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια.

Ολοι μας γνωρίζουμε πόσο βάναυσα πληττεται καθημερινά το πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο του λαού μας. Βομβαρδιζόμαστε διαρκώς απο τα "αγαθά " της υποκουλτούρας που μας υποβιβάζουν και μας υποτιμούν ως ανθρώπους. Στην ΔΕΑΔΑΛ προσπαθούμε με τις δραστηριότητες μας να χαλυβδώσουμε το κριτήριο για το τί πραγματικά σημαίνει τέχνη, πολιτισμός, αθλητισμός, κ.α. και τί πρέπει να απορρίπτεται ως απαράδεκτο ποιοτικά. Πρεπει όσοι συμμετέχουν σε αυτές να ωφεληθούν αναπτύσσοντας μια υγιή άποψη για την αισθητική και την ποιότητα. Αυτό το επιδιώκουμε κύρια μέσα απο συμμετοχικές διαδικασίες.

Χιλιάδες παιδιά ασχολούνται με τις ποικίλες δραστηριότητες μας κατά την διάρκεια του έτους όπου μέσα απο την φροντισμένη παιδεία, τους παρέχεται η δυνατότητα να μπορούν να δεχθούν αλλά και να μεταδώσουν τα αγαθά σε δέκτες και σε πομπούς μιας ουσιαστικής πολιτιστικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής και αθλητικής διαδικασίας. Αυτό σίγουρα αποτρέπει ένα κομμάτι της νεολαίας μας απο ενασχολήσεις που οδηγούν μαθηματικά σε επικίνδυνα μονοπάτια, και τους μετατρέπει σε ενεργούς και υγιείς ηθικά πολίτες. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας, για μια περιοχή με πολλά προβλήματα. Μέσα απο την άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, που φροντίζουμε να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας, ενισχύουμε ηθικά κάθε " φιλότιμη " απόδοση. Κύριος στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε την λογική της ήσσονος προσπάθειας, μειονέκτημα που αποτελεί πολλές φορές τροχοπέδη για ένα λαό με σπουδαίες δημιουργικές δυνατότητες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ( ΔΕΑΔΑΛ )


2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Αναφερόμενοι στις δραστηριότητες κοινωνικού περιεχομένου μπρούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι έχει γίνει συστηματική και ουσιαστική παρέμβαση στην αναπτυξιακή διαδικασία του Δήμου, με κύριο στόχο την συμβολή μας στην λύση του κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας. Συνεχίζοντας την αξοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών, είτε με την μορφή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης, είτε με την δημιουργία και λειτουργία δομών υποστήριξης, όπως το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Κ.Ε.Π.) και τον φορέα υποστήριξης συνοδευτικων υπηρεσιών στηρίζουμε ομάδες του πληθυσμού μας με ειδικά προβλήματα.
Με το τρόπο αυτό διευρύνουμε και αναπτύσουμε μια πολιτική που ξεκίνησε πρίν απο αρκετά χρόνια στο Δήμο μας.

Αξιοποιήσαμε τις κοινοτικές πρωτοβουλίες HORIZON, NOW, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, λειτουργώντας στα νέα πλαίσια που έθεσε η Ευρωπαική Ενωση και το Υπουργείο Εργασίας.
Δημιουργήσαμε το Κ.Ε.Κ. ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ με προδιαγραφές Εθνικής εμβέλειας. Το ΚΕΚ προκρίθηκε σε όλα τα προγράμματα του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ που είχαμε υποβάλλει προτασεις σε αντίστοιχους Ευρωπαικούς και Κρατικούς φορείς και εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες, για την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.

Μέσω του προγράμματος HORIZON ξεκινήσαμε την καταγραφή των Ποντίων της πόλης μας και την κατάρτιση στελεχών που θα αξιοποιηθούν απο το Κέντρο Υποστήριξης Παλινοστούντων ( ΚΕΠΥΠ ) και τα τοπικά γραφεία.. Μια νέα μορφή στηριξης Παλινοστούντων που με κέντρο της περιοχή μας λειτουργεί γραφεία σε πολλά σημεία της χώρας μας.
Μέσω του προγράμματος NOW που είναι στο στάδιο κατάρτισης Συμβούλων Ισότητας θα λειτουργούμε απο τον Νοέμβρη ‘96 το Γραφείο Πληροφόρησης και Στήριξης Γυναικών.
Σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ πραγματοποιούνται σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις όπου έχουν απορροφηθεί 120 άνεργοι νέοι και νέες της περιοχής μας.

Σημαντική είναι η παρέμβαση του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας με την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα κοινωνικά ζητηματα πληθυσμιακών ομάδων και ατομων εξηρτημένων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Παραλληλα συμμετέχουμε σε δίκτυα διεθνούς εμβέλειας όπως το δίκτυο " ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ " και το δίκτυο " ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ " συντονίζοντας τις προσπάθειες μας με Ελληνικές και Ευρωπαικές πόλεις για την αναχαίτιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων εξάρτησης, την προαγωγή της υγείας και της πρόληψης.

Στον τομέα της πρόληψης εδώ και δύο χρόνια λειτουργούν οι ομάδες γονέων ένα πρόγραμμα ενημέρωσης της οικογένειας για τα κοινωνικά προβλήματα και την αντιμετώπισή τους.
Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.. και συμμετείχαμε με επιτυχία στο 8μηνο πρόγραμμα " ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ".
Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ λειτουργήσαμε τον Α΄ Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια μας να ανταποκριθούμε στις συγχρονες ανάγκες του παιδιού και της εργαζόμενης μητέρας.
Ενισχύουμε υλικά τους ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ μας σκύβοντας στο προσωπικό τους πρόβλημα και δίνοντας λίγη ανακούφιση τόσο στα καθημερινά τους προβλήματα όσο και στις εορταστικες ημέρες.

Συμβάλλουμε στις λειτουργικές δαπάνες ( εξοπλισμός, αγορά φαρμάκων, μισθοδοσία επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ) αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του στα προβλήματα υγείας των συνδημοτών μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ( ΔΕΑΔΑΛ )


3. ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στον τομέα του πολιτισμού μπορούμε να απαριθμήσουμε μια σειρά δραστηριοτήτων ξεκινώντας απο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ μας ΩΔΕΙΟ που πέρα απο την μουσική παιδεία δίνει την δυνατότητα της αναγνωρισμένης επαγγελματικής αποκατάστασης στους 310 μαθητές του. Εγκαταστήσαμε τη ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ σε κατάλληλα εξοπλισμένο χωρο προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά του Δήμου μας για μια ακόμη δραστηριότητα της κλασσικής καλλιτεχνικής παιδείας.

Στελεχώσαμε και διευρύναμε τον εξοπλισμό των εργαστηρίων ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και ΘΕΑΤΡΟΥ με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συμμετοχή και ποιοτικότερη εκπαίδευση. Διευρύναμε το αντικείμενο της ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ στη τρίτη ηλικία (ΚΑΠΗ) ενώ παράλληλα στηρίξαμε δυναμικά ( οικονομικά και ηθικά ) τους ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ του Δήμου.
Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα και τις προτάσεις των μαζικών φορέων ( Συνοικιακών Συμβουλιών, Πολιτιστικών και Εξωραιστικών Συλλόγων, ΕΒΕΕ ) συνδιοργανώνουμε σε όλες τις γωνιές του Δήμου εκδηλώσεις παρέχοντας και την απόλυτη οικονομική στήριξη. Συνεργαζόμαστε με τα ΣΧΟΛΕΙΑ του Δήμου, όπου πέρα απο την υλικοτεχνική βοήθεια φροντίζουμε να έρθουμε κοντά στα παιδιά, να ενθαρρύνουμε το ενδιαφέρον για τη μάθηση αλλά και τις αυθόρμητες πρωτοβουλίες μέσα απο ποιοτικες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις βιβλίων, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκπαιδευτικες εκδρομές.

Επενδύοντας στα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ όπως το Σκάκι δώσαμε ποιοτική ενασχόληση στα παιδιά του Δήμου μας. Η συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας σκακιού στο πρωτάθλημα και η επίμονη δουλειά ετών έφερε το τμήμα με την λήξη του φετινού πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Διοργανώνουμε σε ετήσια βάση μια ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ( επισυνάπτεται κατάλογος ) με στόχο την προβολή του τοπικού πολιτιστικού προιόντος, αλλά για να δώσουμε επίσης την ευκαιρία στους συνδημότες μας να παρακολουθήσουν μεγάλα καλλιτεχνικά σχήματα και άλλες εκφράσεις της πολιτιστικής κίνησης στη πόλη τους.

Πραγματοποιήσαμε διοργανώσεις υπό την Αιγίδα της Νομαρχίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Εξωτερικών. Κεντρικός στόχος των " ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΕΣΜΟΣ " ( Μάης ‘ 96, Σεπτέμβρης ‘ 96, Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, Διεθνές Τουρνουά Σκάκι, ‘’ Σχέσεις Φιλίας μέσα απο την Παράδοση, πέρα απο τα σύνορα ) είναι σταθερά η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΠΡΟΤΑΣΗ σ’ όσους συμμετέχουν.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ( ΔΕΑΔΑΛ )


4. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το αθλητικό τμήμα είναι το μαζικότερο σε συμμετοχή αλλά το ίδιο σημαντικό σε όγκο δουλειάς. Κατάφερε να συνδυάζει το μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες όλων των ηλικιών να αθληθούν μέσα απο μια τεράστια προσφορά αθλημάτων ( ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΠΑΛΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΒΟΛΛΕΥ, ΚΟΛΥΜΠΙ, ΤΕΝΝΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ). Τη χρονιά που πέρασε διευρύναμε τον εξοπλισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων και λειτουργήσαμε τα δύο γυμναστήρια " ΦΕΡΕΝΙΚΗ ", " ΟΛΥΜΠΙΑ ".

Η συμμετοχή μας με τα Αγωνιστικά Τμήματα στα επίσημα πρωταθληματα ομαδικών αλλά και ατομικών αγωνισμάτων εντός και εκτός Δήμου είχε σαν αποτέλεσμα τις παρακάτω επιτυχίες :

Οκτώ αθλητές μας μετέχουν στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΗΣ και κατ’επέκταση αυτό εξασφαλίζει την συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για 3η συνεχή χρονιά.

Οι ποικίλες αθλητικές διοργανώσεις Πανελλήνιας εμβέλειας όπως το ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, και τα ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, οι ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ, τα Τουρνουά ποδοσφαίρου κ.α. έχουν τη μαζική ανταπόκριση των παιδιών του Δήμου μας.
5. ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Ανω Λιοσίων λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια τα Δημοτικά Αναψυκτήρια ‘’ ΠΕΡΝΕΡΙ ‘’ και ‘’ ΒΟΡΕΙΝΟ ‘’. Σε αυτό το διάστημα φροντίζουμε για την ποιότητα του φαγητού, την εξυπηρέτηση και την ψυχαγωγία, μέσα από τη λειτουργία εστιατορίου - bar, τμήματος Catering, από τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.
Το ‘’ ΒΟΡΕΙΝΟ ‘’ και ‘’ ΠΕΡΝΕΡΙ ‘’ λειτουργούν καθημερινά όλο τον χρόνο σε αισθητικά διαμορφωμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και αποτελούν τόπους κοινωνικής, πολιτιστικής και ψυχαγωγικής δημιουργίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ( ΔΕΑΔΑΛ )


6. ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ λειτουργώντας στα ευρύτερα πλαίσια της πολιτικής του " Δημοκρατικού Προγραμματισμού και της Αποκέντρωσης " έχει ως κύριο στόχο της την Τοπική Ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει άμμεση παρέμβαση στα προβλήματα και τις ανάγκες που αφορούν στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ και ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ κομμάτι της κοινωνίας του Δήμου μας.

Στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης απαριθμεί μια σειρά δραστηριότητες. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ( αναγνωρισμένο από το κράτος ) πέρα από την μουσική παιδεία δίνει την δυνατότητα της αναγνωρισμένης επαγγελματικής αποκατάστασης στους 200 μαθητές του.

Η ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ έχει εγκατασταθεί σε κατάλληλα εξοπλισμέο χώρο με στόχο το 1996 να αναγνωριστεί από το Κράτος.
Λειτουργούν δύο εργαστήρια ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Ζωγραφικής και Κεραμικής και το εργαστήρι Θεάτρου σε χώρους που προϋποθέτουν ποιοτική εκπαίδευση.
Η ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παιδιών τα οποία διδάσκονται χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και έχει παρασταθεί σε διοργανώσεις εντός και εκτός του Δήμου.

Επενδύουμε στα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ όπως το Σκάκι προκειμένου να δώσουμε ποιοτική διάσταση στην διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Η συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας σκακιού στο πρωτάθλημα και η επίμονη δουλειά ετών έφερε το τμήμα με την λήξη του φετινού πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Συνεργαζόμαστε με τα ΣΧΟΛΕΙΑ του Δήμου όπου φροντίζουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά, να ενθαρύνουμε το ενδιαφέρον για μάθηση αλλά και τις αυθόρμητες πρωτοβουλίες, μέσα από ποιοτικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις βιβλίου, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές. Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα και τις προτάσεις των μαζικών φορέων (Συνοικιακών Συμβουλίων, Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων) συνδιοργανώνουμε σε όλες τις γωνιές του Δήμου εκδηλώσεις παρέχοντας και την απόλυτη οικονομική στήριξη.

Με το ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ διοργανώνουμε Πολιτιστικες και άλλες Εκδηλώσεις (επισυνάπτεται κατάλογος ) με στόχο την προβολή του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος, αλλά για να δώσουμε επίσης την ευκαιρία στους Δημότες να παρακολουθήσουν στο χώρο τους μεγάλα καλλιτεχνικά σχήματα και άλλες εκφράσεις της πολιτιστικής κίνησης.

Κεντρικός στόχος των "ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΕΣΜΟΣ" ( ΜΑΗΣ ‘96, ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ‘96, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ) είναι σταθερά η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ σ’ όσους συμμετέχουν.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης λειτουργεί δύο Αναψυκτήρια με καλαίσθητους εσωτερικούς χώρους (εστιατόριο / μουσικό καφέ ) και ανοιχτό θέατρο / πλατείες για τη διοργάνωση Πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. Επίσης η θεατρική σκηνή του θεατρικού εργαστήρι και η αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "Μελίνα Μερκούρη" (εκθεσιακός, συναυλιακός και συνεδριακός χώρος ).