Ο ΓΚΑΡΙ ΚΑΣΠΑΡΟΒ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μία μοναδική εκδήλωση - παρουσιάση για τους φίλους του σκακιού και του Internet, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Ιουλίου 1998, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza. Πρωταγωνιστής ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της PCA Γκάρι Κασπάροβ, ενώ οικοδεσπότης η HellasNet, η οποία διοργάνωσε την παρουσίαση στα πλαίσια της προβολής του επίσημου διεθνούς site στο Internet, με την ονομασία "Club Kasparov".

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με τον Γκάρι Κασπάροβ, καθώς επίσης και να ενημερωθούν από τους ειδικούς για τις δυνατότητες του site. Ο επισκέπτης του site θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, μπαίνοντας στο Club Action θα έχει τη δυνατότητα να παίξει σκάκι on-line, να διαλέξει αντιπάλους του επιπέδου μέσω του Club Chess Rating System και να πάρει πληροφορίες και να παρακολουθήσει διεθνείς αγώνες. Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια μέσω του διαρκώς αναπτυσσόμενου Διαδυκτίου, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι όλα τα παραπάνω ήδη προσφέρονται από το επίσημο site της ομοσπονδίας http://www.compulink.gr/chess (HELLAS CHESS CLUB) και του δημοφιλούς site Internet Chess Club με περίπου 12.000 μέλη http://www.chessclub.com, καθώς και πολλών άλλων site.

Το σημαντικό της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του Γκάρι Κασπάροβ στην Ελλάδα, καθώς και η εμπλοκή της HellasNet με το σκάκι.