ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΟ

Στο προηγούμενο τεύχος Οκτωβρίου (αριθ. 58), δεν δημοσιεύτηκε εξαιτίας τεχνικών λόγων η επόμενη παρατήρηση, με αποτέλεσμα μία προσωπική άποψη και πολιτική τοποθέτηση του βετεράνου σκακιστή και παράγοντα κ. Σπ. Λοβέρδου, να είναι δυνατό να εκληφθεί (από κάθε κακοπροαίρετο) ως επίσημη θέση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Δημοσιεύουμε, λοιπόν, εδώ αυτή την παρατήρηση γιά άρση κάθε παρεξήγησης:

Οι ενυπόγραφες απόψεις του κ. Σπ. Λοβέρδου στο άρθρο "Προκριματικοί Εθνών 1971" περί της δικτατορίας των συνταγματαρχών, που θυμίζουν αναλύσεις καφενείου του τύπου "κάνε με πρωθυπουργό", είναι αποκλειστικά δικές του, και χαρακτηρίζουν τη δική του πολιτική σκέψη και μόνο.
Δεν είναι εδώ ο χώρος γιά μαθήματα Αγωγής του Πολίτη σε έναν σεβάσμιο βετεράνο σκακιστή, ούτε να επεκταθούμε σε πράγματα που θα έπρεπε να είναι γνωστά σε κάθε συμπολίτη μας.

Γιά να μην υπάρξει, όμως, κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία αισθάνεται την ανάγκη να καταδικάσει ΑΠΟΛΥΤΑ, με τον εντονότερο τρόπο, κάθε αντίληψη περί "υποχρεώσεων του σκακιού" στον εκ των πρωτεργατών της χούντας Ασλανίδη, κάθε "δήθεν αντικειμενική παρατήρηση" ότι ο δικτατορικός τρόπος διακυβέρνησης "έχει και τα καλά του", κάθε προσπάθεια να δοθεί μερική ή ολική άφεση αμαρτιών στη δικτατορία των συνταγματαρχών.