ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΤΟ ΣΑΧ"

ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΡΙΒΑ

 

Κύριοι, επιτρέψτε μου να σχολιάσω μερικά από τα "περίεργα" του περιοδικού σας. Στο τεύχος 11/97 - σελ.9, ο κ. Ηλίας Κουρκουνάκης αναφέρει ότι "Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ήταν η απουσία των διοικούντων της ΕΣΟ σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ισως ορισμένοι πιστεύουν ότι αν αγνοήσουν τον Κάρποβ αυτός μπορεί να σταματήσει να υπάρχει, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με τον Κοτρωνιά...".
Βέβαια, είναι φανερό ότι ο κ. Κουρκουνάκης δεν ήξερε, δεν μπορούσε όμως να ρωτήσει; Αν έμπαινε στον κόπο της ερώτησης, θα μάθαινε ότι και συναντήσεις με τον Κάρποβ έγιναν στις οποίες ήμουν παρών και φιλικότατες σχέσεις διατηρούν οι κ.κ. Μακρόπουλος και Κάρποβ. Οσο γιά την απουσία της ΕΣΟ από το ματς, ήταν αναμενόμενη, μετά τα "τελεσίγραφα" των κ.κ. Βασίλη Βλαχόπουλου και Βασίλη Κοτρωνιά, προς τις "Σχολές Ξυνή".
Πιστέψτε με, ήταν καλύτερο γιά το Ελληνικό Σκάκι να μην εμφανιστεί η ΕΣΟ, από το να χαλάσει το ματς. Μάλιστα ο Κάρποβ παραπονέθηκε γιά την απαίτηση των παραπάνω κυρίων και δήλωσε ότι αν ήξερε τις λεπτομέρειες αυτές νωρίτερα, μπορεί και να μην έπαιζε το ματς!

Στο τεύχος 11/97 - σελ.16, ο κ. Λουκάς Ζαχείλας αναφέρει ότι "Διασωθέντες από το ναυάγιο οι Βασίλης Κοτρωνιάς και Δημήτρης Αγκνος". Προφανώς θεωρείτε ότι "βούλιαξα", αλλά πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο Δημήτρης αγωνίστηκε στην 4η σκακιέρα (4/7), ενώ εγώ στην 3η (3.5/5) και στην 2η (0.5/3). Ο Δημήτρης πέτυχε 4/7 και εγώ 4/8, σε υψηλότερες σκακιέρες. Δεν υποστηρίζω ότι αγωνίστηκα ικανοποιητικά, δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί "βούλιαξα", σε σχέση με τον Δημήτρη. Πιστεύω ότι έχετε τον τρόπο να μου το εξηγήσετε και θα περιμένω.

Στο τεύχος 12/97 - σελ.25, ο κ. Βασίλης Βλαχόπουλος συνεχίζει το "έργο" του και χωρίς να το θέλει γελοιοποιεί τον Βασίλη Κοτρωνιά! Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "Ο Νάϊντορφ εντυπωσιασμένος απο το παιχνίδι του Ελληνα γκρανμετρ στην Ολυμπιάδα της Αρμενίας, τον κάλεσε να αγωνισθεί σε ένα ισχυρό τουρνουά". Στη συγκεκριμένη Ολυμπιάδα, ο Βασίλης αγωνίστηκε άσχημα (4.5/10) και είχε χάσει 22 βαθμούς ΕΛΟ!!
Η μοναδική του επαφή με τον Νάϊντορφ ήταν στη συνάντηση Ελλάδας - Αργεντινής: 1.5 - 2.5, σκορ που διαμορφώθηκε με 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, του Βασίλη! Εντάξει, ο Νάϊντορφ ήταν και κάποιας ηλικίας, τι όμως ακριβώς θαύμασε από τον Βασίλη σ' αυτή την Ολυμπιάδα;

Φυσικά και ο Βασίλης δικαιούται να έχει και άσχημα αποτελέσματα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κατακρίνει γι' αυτό. Ομως τι να πεί κανείς και γιά τον κ. Βλαχόπουλο που προσπαθεί με νύχια και με δόντια, με ψέμματα και παραπληροφόρηση, να αποδείξει ότι η ΕΣΟ δεν κάνει τίποτα γιά τον Κοτρωνιά.
Για να τελειώνουμε με το θέμα, η πρόσκληση δεν ήταν ονομαστική γιά τον Κοτρωνιά, εγώ ο ίδιος τον ενημέρωσα για τις λεπτομέρειες και του ζήτησα να μου απαντήσει αν ενδιαφέρεται. Αφού δέχτηκε, υπέγραψε χαρτί αποδοχής της πρόσκλησης (τότε δεν καταλάβαινα γιατί χρειαζόταν, τώρα όμως ξέρω) και ειδοποιήσαμε τον διοργανωτή. Οποιος θέλει να ενημερωθεί και προσωπικά, ας επικοινωνήσει με τον κ. Χουάν Μας στην ομοσπονδία της Αργεντινής προς επιβεβαίωση. Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν απλά ότι ο κ. Βλαχόπουλος συνεχίζει την λασπολογία του και τις εφευρετικές του ιστοριούλες. Οποιος στερείται δημιουργικού λόγου, βρίσκει καταφύγιο στο φανατισμό και στο ψέμα.
Δεν νομίζετε ότι είναι γελοίο να τελειώνει το άρθρο με "Και κρίμα που δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να αγωνισθεί δηλαδή στο 10ο τουρνουά προς τιμήν του..."! Δηλαδή ο κ. Βλαχόπουλος προσπαθεί να μας πείσει ότι το όνειρο του Νάϊντορφ ήταν να αγωνιστεί στο τουρνουά που χρηματοδοτούσε ο ίδιος! Ποιός άλλος έχει καταφέρει μέσα σε 8 ακριβώς σειρές, να γελοιοποιήσει τόσο χοντρά δύο GM, όπως ο Μιγκουέλ Νάϊντορφ και ο Βασίλης Κοτρωνιάς;

Στο τεύχος 12/97 - σε.31, στην απάντηση που δώσατε στην επιστολή μου, πρέπει να σας αναφέρω τα εξής και ελπίζω να μη χρειαστεί να σας απασχολήσω ξανά.

α. Δεν διατύπωσα "απειλή" γιά μήνυση,αλλά σας ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ότι θα προβώ σε μήνυση.

β. Τα γραφόμενά μου τα συμμερίζονται οι Σχολές Ξυνή και το Supersport και σχετικά έγγραφα περιέχονται στη δικογραφία. Σε εσάς δεν τα έστειλαν, γιατί προφανώς δεν μπήκατε στον κόπο να τα ζητήσετε.

γ. Στο επόμενο τεύχος, αφού υποστηρίζετε ότι ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, μετά τον κ. Βλαχόπουλο μπορείτε να ζητήσετε συνεργασίες από τον Ρωχάμη, ή και από άλλους εκλεκτούς τροφίμους των Φυλακών, γιατί από ότι φαίνεται για εσάς δεν είναι σημαντικό να γράφονται αληθινά περιστατικά, αρκεί μόνο να γεμίζετε τις σελίδες σας.

δ. Δυστυχώς, τον ολισθηρό δρόμο τον έχετε πάρει εσείς, που δεν σέβεστε την όποια ιστορία έχω σ' αυτό το χώρο και επιτρέπετε στον κάθε τυφλομένο από μίσος ή για προσωπικές διαφορές, να γράφει ότι του κατέβει.

ε. Ο κ. Βλαχόπουλος ΠΟΤΕ δεν έστειλε απάντηση στο περιοδικό "Ελληνικό Σκάκι", γιά όλα όσα έχει κατηγορηθεί, ΠΟΤΕ δεν κατέθεσε μήνυση, ΠΟΤΕ δεν έγραψε ότι εί- ναι αθώος στην εφημερίδα του ή σε άλλο περιοδικό. Δεν σας λένε τίποτα όλα αυτά;

στ. Ξέρω ότι τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής είναι 6 και όχι 5, όπως και εσείς ξέρετε ότι ο 6ος, ο κ. Κολυβάς μου είχε απαντήσει προφορικώς, αλλά και εγγράφως, ότι δεν γνώριζε την παρουσία και δημοσίευση του επίμαχου άρθρου, αφήνοντας ποικίλα υπονοούμενα. Αλλωστε αυτός είναι κι ο λόγος που δεν μήνυσα τον κ. Κολυβά. Θεώρησα από τα λεγόμενά του, ότι κάποιοι τον κορόϊδεψαν, μέσα από το "ΣΑΧ".

Στο τεύχος 12/97 - σελ.33, κατηγορείτε το "Ελληνικό Σκάκι" γιά έλλειψη αντικειμενικότητας, επειδή δεν δημοσίευσε την προεκλογική διακήρυξη της "Πρωτοβουλίας". Γιά να δημοσιεύεται κάτι στο περιοδικό, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να το στέλνετε! Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μου το στείλει, όπως και κανείς δεν έχει το θάρρος να απαντήσει και στα άρθρα μου. Εχετε όμως υποχρέωση.

Τέλος θα ήθελα να σας συγχαρώ για την αντιγραφή των ενεργειών του κ. Πόντιου Πιλάτου και συγκεκριμένα γιά την 1η σελίδα του τεύχους 12/97, όπου αναφέρετε "Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν απόψεις των συγγραφέων τους". Να υποθέσω ότι στα προηγούμενα 11 τεύχη, που δεν υπήρχε το παραπάνω κείμενο, τα επίμαχα άρθρα αποτελούσαν και δικές σας θέσεις;
Κύριοι, το μόνο που σε τελική ανάλυση προσπαθείτε να κάνετε, είναι στείρα αντιπολίτευση και δεν σέβεστε τίποτα, αντιθέτως συνεργάζεστε με όποιον σας φέρει το απαιτούμενο "Δίπλωμα Αντιμακροπουλισμού", ασχέτως αν είναι ψεύτης, πλαστογράφος, συκοφάντης, λασπολόγος, ίσως και εγκληματίας!

Ενα παλιό "ρητό" λέει ότι "κάθε εξουσία έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει". Προσπαθείστε να γίνετε εσείς καλύτεροι και να είστε σίγουροι ότι και η ομοσπονδία θα βελτιωθεί. Επειδή φροντίζετε συνεχώς να μου υπενθυμίζετε το πόσο με έχετε προβάλλει από το περιοδικό σας και πόσες επιθέσεις έχετε δεχθεί γι' αυτό, καλό θα ήταν να αναφέρετε ονόματα. Δεν σας παρακάλεσα να γράψετε τίποτα καλό γιά το έργο μου, αλλά μόνοι σας κρίνατε ότι είναι θετικό.
Δεν σας χρωστώ καμία χάρη και πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι όταν ξεκινάγατε την προσπάθειά σας, σας βοήθησα αρκετά με την παραχώρηση γιά αναδημοσίευση όλων των άρθρων μου στο περιοδικό "Ελληνικό Σκάκι" και έθεσα στη διάθεσή σας όλο το αγωνιστικό αρχείο της ΕΣΟ. Οπως επίσης σας παραχώρησα τα δικαιώματά μου από το βιβλίο μου "Σεμινάριο Μόσχας", με αποτέλεσμα να κερδίσετε πάρα πολλές συνδρομές!

Νομίζω ότι λίγοι σας έχουν βοηθήσει τόσο πολύ και ακόμα λιγότεροι έχουν δεχθεί τόση λάσπη.