ΟΙ  ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΕΣ "ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ" ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ  ΓΡΙΒΑ 

Σε συνέχεια της λασπολογίας που έχει κατακλύσει το Ελληνικό Σκάκι, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "ΤΟ ΣΑΧ" (10/97) άρθρο του γνωστού "δημοσιογράφου" Βασίλη Βλαχόπουλου, στο οποίο επιτίθεται με ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον του υπογράφοντα και του κ. Μακρόπουλου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι προσπαθήσαμε να ματαιώσουμε το ματς Κοτρωνιά - Κάρποβ και άλλες "όμορφες" ιστορίες, πλασμένες στη σφαίρα της ατελείωτης φαντασίας του. Ο στόχος του απλός όπως πάντα: Λασπολόγηση, λασπολόγηση, λασπολόγηση. Επειδή είναι πιά βαρετό να ασχολούμαι συνέχεια με το δίδυμο Παπαβασιλείου - Βλαχόπουλου, μετά από την μήνυση που έχω καταθέσει γιά τον πρώτο, κατέθεσα και μήνυση γιά τον δεύτερο.

Εκτός του ότι δηλώνω ότι ο κ.Βλαχόπουλος ψεύδεται σε όλο το άρθρο, σας παραθέτω αποσπάσματα από επιστολές που περιέχονται στη δικογραφία, από το συνδρομητικό κανάλι Supersport και από τον Ομιλο Ξυνή, που είχαν αναλάβει την διοργάνωση.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η επιστολή που έλαβα από τον υπεύθυνο σύμφωνα με το νόμο του περιοδικού "ΤΟ ΣΑΧ", Πρόεδρο της ΕΣΣΝΑ κ. Πέτρο Κολυβά, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρει "Δεν είχα λάβει γνώση του σχετικού άρθρου πριν από τη δημοσίευσή του".

Προσθέστε στα παραπάνω και την άποψη του Νομάρχη Καρδίτσας ο οποίος δεν συμφωνεί με το κείμενο και θα έχετε μία πλήρη άποψη της "προσπάθειας" του κ. Βλαχόπουλου. Κάποια στιγμή θα αναγκαστώ να αναφέρω όλο το "περίεργο" παρασκήνιο του ματς. Γιά την ώρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χρήματα τα οποία ισχυρίζεται ο κ. Βλαχόπουλος ότι έδωσε γιά το ματς, ανήκουν (ανήκαν;) στην ΕΣΟ, αφού ο κ. Βλαχόπουλος, με δικαστική απόφαση, έπρεπε να τα αποδώσει στην ομοσπονδία.

Ετσι, μέρος των εξόδων του ματς, δόθηκαν από χρήματα που ανήκουν ΣΕ ΕΣΑΣ και στα οποία δεν είχατε καν λόγο. Μετά από όλα αυτά είναι πιστεύω κατανοητή η μήνυσή μου που αφορά και τον κ. Βλαχόπουλο, αλλά και το περιοδικό που φιλοξένησε το άρθρο (χωρίς να έχει γνώση ο υπεύθυνος!).

Την αλήθεια δεν μπορεί να την εμποδίσει κανείς να λάμψει!