ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΟ

ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΡΙΒΑ

 

Την Κυριακή 22.06.1997, στο ΔΣ της ΕΣΟ, επικυρώθηκε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σχετικά με παρατυπίες που είχε διαπράξει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΣΣΒΕ το 1996, ο αντιπρόεδρός της κ. Παπαβασιλείου Κώστας. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ένοχο τον κ. Παπαβασιλείου γιά σωρεία παρατυπιών και πλαστογραφιών και αποφάσισε (σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΣΟ) ομόφωνα την παραπομπή του στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, απαγόρευση εισόδου του σε αγωνιστικούς χώρους μέχρι την έκδοση της απόφασης και την οριστική διαγραφή του από τον πίνακα διαιτητών.

Παράλληλα το ΔΣ της ΕΣΟ έχει προχωρήσει και σε ποινική δίωξη, λόγω των πλαστογραφιών που αποτελούν και ποινικό αδίκημα. Επειδή έγινα πολλές φορές στόχος της ΕΣΣΒΕ και ειδικά του κ. Παπαβασιλείου γιά την έρευνα που έκανα και που κατέληξε στις παραπάνω αποφάσεις, νοιώθω επιτέλους δικαιωμένος και θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας που βοήθησαν ώστε να ξεσκεπαστεί και να ξεκαθαρίσει τελικά αυτή η υπόθεση. Εύχομαι στο μέλλον να μην ξανασυναντήσουμε παρόμοιες καταστάσεις, αφού τελικά μόνο το ίδιο το σκάκι πληγώνεται σοβαρά.

Οι ιθύνοντες, περαστικοί είναι και περαστικοί θα μείνουν στη μνήμη μας, αν τελικά τους θυμάται κανένας μετά από λίγα χρόνια. Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύουμε τις αρχές που πρέπει να μας διέπουν και να χτυπάμε το κακό στη ρίζα του, πριν θεριέψει και μας απειλήσει.