ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΗΣ 05.04.1997

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός της διοίκησης του ΣΚΕΣΚ, από τα μέλη του, στη ΓΣ του Σαββάτου. Ο Διοικητικός Απολογισμός εγκρίθηκε με ψήφους 12 - 1 υπέρ (μοναδικός που μειοψήφισε ήταν ο κ. Κοτρωνιάς Β., ο οποίος σε γραπτή του δήλωση πέντε μέρες πριν τη ΓΣ, καλούσε τα μέλη να "αναλάβουν τις τύχες του συνδέσμου στα χέρια τους" και να καταψηφίσουν την διοίκηση!).
Τα μέλη του ΣΚΕΣΚ ανανέωσαν έτσι την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση του συνδέσμου και η προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο καιρό γιά την αποσταθεροποίηση του ΣΚΕΣΚ, έπεσε στο κενό.

Ομόφωνα εγκρίθηκε και ο Οικονομικός Απολογισμός, ενώ συζητήθηκε ευρέως και το θέμα της συμμετοχής ξένων σκακιστών στις Εθνικές μας ομάδες. Σ' αυτό το σημείο της ΓΣ προκλήθηκε ένταση από μη μέλη του ΣΚΕΣΚ, η οποία γενικεύτηκε και η ΓΣ διακόπηκε. Γιά το κρίσιμο αυτό ζήτημα θα συγκληθεί ειδική ΓΣ του ΣΚΕΣΚ, όπου και θα καθορισθούν οι επόμενες κινήσεις του συνδέσμου μας. Αυτή η ΓΣ θα είναι ανοικτή μόνο σε μέλη του ΣΚΕΣΚ, αφού η παρουσία ξένων στοιχείων αποδείχθηκε σοβαρό εμπόδιο στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Στη ΓΣ παρευρέθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν, 19 από τα 25 μέλη του ΣΚΕΣΚ. Από τα 19 μέλη, τα 13 είχαν δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με το καταστατικό. Το ΔΣ του ΣΚΕΣΚ θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του γιά την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους και να τα διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει το έργο του, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.