ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΙΑΠΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΣ ΣΚΕΣΚ

Το ΔΣ του ΣΚΕΣΚ τίμησε την μνήμη του αξέχαστου Τριαντάφυλλου Σιαπέρα, του πατριάρχη του Ελληνικού Σκακιού, την Τρίτη, 25.02.1997, στον φιλόξενο χώρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, τον οποίο και ευχαριστεί γιά τη βοήθειά του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 17.30' με χαιρετισμό από τον πρόεδρο κ. Καλέση Νίκο και συνεχίστηκε με ομιλία του Κάρλο Ντε Γκράντι, σχετικά με το καλλιτεχνικό μέ- ρος (σύνθεση προβλημάτων και σπουδών) του Τριαντάφυλλου. Στη συνέχεια ακολούθη- σε διαγωνισμός καλλιτεχνικού σκακιού, υπό την επίβλεψη του κ. Ντε Γκράντι. Συμ- μετείχαν 6 σκακιστές και νικητής αναδείχθηκε ο Φίλλιπος Κουράντ, που έλαβε και το σχετικό κύπελλο.
Ακολούθησαν ομιλίες του κ. Γεωργουλάκη και του κ. Γρίβα, σχετικά με τη ζωή και το έργο του και ανάλυση δύο παρτίδων του Τριαντάφυλλου, από τον κ. Καλέση.
Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές των κυπέλλων του δημοψηφί- σματος του 1996 των ΜΜΕ, στους δικαιούχους, που ήταν οι : (ΑΝΔΡΕΣ : 1.Γρίβας Ε. - 2.Κοτρωνιάς Β. - 3.Μπανίκας Χ. )
(ΓΥΝΑΙΚΕΣ : 1.Μακροπούλου Μ. - 2.Μπότσαρη ΑΜ - 3.Στείρη Α. )
(ΟΜΑΔΕΣ : 1.ΟΑΑ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" - 2.ΣΑ ΔΕΗ Μ/Θ - 3.ΣΟ ΠΕΡΙΣΤ.).

Η εκδήλωση έκλεισε περίπου στις 22.00', με το πέρας των δύο σιμουλτανέ που έδωσαν οι κ. Μαστροκούκος Γ. σε 10 σκακιέρες (10 νίκες) και ο κ. Κοφίδης Α. σε 9 σκακιέρες (8 νίκες και 1 ισοπαλία με τον Νίκο Ορνιθόπουλο). Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 60 άτομα, ενώ οι εκδηλώσεις έγιναν σε τρείς συγκοινωνούντες χώρους, άψογα διαρυθμισμένους. Εντύπωση προκάλεσαν οι αφίσσες του Τριαντάφυλλου Σιαπέρα και του ΣΚΕΣΚ που στόλιζαν την κύρια αίθουσα, ενώ όλες οι ομιλίες μαγνητοφωνήθηκαν.

Ο ΣΚΕΣΚ αποφάσισε να τιμά κάθε χρόνο την ίδια μέρα, την μνήμη του Τριαντάφυλλου Σιαπέρα, ως το ελάχιστο δείγμα τιμής που μπορεί να προσφέρει στον Ανθρωπο - Σκάκι. Η είσοδος και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ήταν ελεύθερη, αφού τα μέλη του ΣΚΕΣΚ είχαν προσφερθεί εθελοντικά, πιστεύοντας ότι είναι το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν, ώστε να τιμήσουν την μνήμη του αξέχαστου πατριάρχη μας, Τριαντάφυλλου Σιαπέρα.